JADŁOSPIS
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK
31-10-2022 |
Chleb z kminkiem 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) herbata z cytryną
OWOC 439 kcal |
Zupa kalafiorowa z makaronem 250g (seler, pszenica)
Potrawka z kurczaka z groszkiem i marchewką podana z ryżem 220g (pszenica) Kompot wieloowocowy 200ml 435 kcal |
Pieczywo chrupkie 2 szt pasta z buraka 20g, sałata 5g, herbata owocowa (mleko, pszenica, jaja)
176 kcal |
ŚRODA
02-11-2022 |
Chleb pszenno-żytni z sezamem 50g z masłem 5g, twarożek 10g, dżem 100% 10g , herbata owocowa (pszenica, żyto, mleko)
OWOC 430 kcal |
Zupa ziemniaczana z majerankiem 250g (seler)
Rogout z mięsem i warzywami, bułka drożdżowa 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 200ml 442 kcal |
Jogurt truskawkowy 120g, /wyrób własny/, buchta drożdżowa 30g (mleko, pszenica, jaja 167 kcal |
CZWARTEK
03-11-2022 |
Płatki kukurydziane 250g,
chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, krakowska sucha 20 g, ogórek konserwowy 20g (pszenica, żyto, mleko) WARZYWO 366 kcal |
Zupa pomidorowa z ryżem 250g (seler)
Filet z płatkach kukurydzianych, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki 80g, 100g, 80g (jaja, pszenica) Kompot śliwkowy 200ml 421 kcal
|
Ciasto marchewkowe 60g, herbata owocowa (mleko, jaja, pszenica ) 155 kcal
|
PIĄTEK
04-11-2022 |
Chleb serwatkowy 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek 20g , herbata owocowa (pszenica, żyto, mleko, ryba)
OWOC 286 kcal |
Zupa grochowa z zacierką 250g (seler)
Naleśniki z serem i powidłami 220g (pszenica, mleko, jaja) Kompot agrestowo-porzeczkowy 200ml 624 kcal |
Kisiel cytrynowy 120g, owoc (-)
125 kcal |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Menu opracowała Joanna Szeremeta zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Prezentowane menu może ulec zmianie z powodów techniczno-zaopatrzeniowych. |